A Luminox sztori

A Luminox történet a 80-as évek végén indult, amikor Barry Cohen értesülést szerzett egy új, elemeket nem igénylő világítási technológiáról.

Barry úgy gondolta, hogy az új technológiát remekül lehetne alkalmazni a karórák számlapjainak megvilágítására, és az ötlettel megkereste a technológiát kifejlesztő svájci céget. Az ötlet annyira megnyerte a svájciak tetszését, hogy a telefonbeszélgetés után pár nappal már személyes találkozóra került sor a gyárban, amit az új óra márka, LUMINOX (éjszakai fény) megszületése követett. Az új megvilágítási rendszer neve pedig LLT (Luminox Light Technology) lett.

Barry Cohen
Barry Cohen

NAVY SEAL

Első termékünk - igazodva az akkori, sportos órákat preferáló trendhez - egy búváróra lett, amely már az első kiállításunk alkalmával felkeltette az amerikai Navy SEAL speciális egység egyik őrmesterének a figyelmét. Az ezt követő sok hónapos egyeztetés és fejlesztés eredményeképpen 1994-ben megszületett az első, kifejezetten a Navy SEAL egységek részére kifejlesztett, óránk az Original Navy SEAL modell.

Az óra sikere arra ösztönzött minket, hogy további órákat fejlesszünk a különféle harci és rendfenntartó egységek, illetve az aktív életmódot folytató "civilek" részére.

LOCKHEED MARTIN

A következő nagy lépés a Luminox órák történetében az volt, amikor egy illető az Edwards támaszpontról felhívott minket, és elmesélte, hogy az F-117 Nighthawk™ (lopakodó) repülőgép pilótái előszeretettel viselik óráinkat - azok kitűnő láthatósága miatt - a bevetések során, majd további, a légierő igényeire szabott órák kifejlesztésére tett javaslatot.

A nagy megtiszteltetésnek vett felkérést természetesen elfogadtuk, így született meg a Lockheed Martin kollekciónk, amely immár az F-117 órák mellett Sr-71-es, F-22-es és F-35-ös repülőgépekről elnevezett és azok által inspirált órakat is magába foglal.